Почему у меня каменное сердце?

1939 1 ответов

Розалия 13.03.2017

Здравствуйте! Моя проблема состоит в том, что я не могу открыться новым людям. С друзьями все легко и непринужденно, но если дело доходит к отношениям (любовным), я постоянно себя контролирую, мне тяжело сказать кому-то что я его люблю, первой поцеловать, взять за руку, попросить что-то. У меня просто такое чувство, что меня невозможно полюбить. У меня были парни, но ласки и нежности, комплиментов и тд я не получала, бабочки со временем улетучивались и оставалась только привязанность и секс. Мне тяжело открыться и показать себя настоящую, проявить эмоции, нежность по отношению к другому человеку. Присутствует страх что если я перестану быть ледяной по отношению к парням, начну проявлять свои чувства, он меня бросит. Сейчас я познакомилась з отличным парнем, с которым хотела бы построить отношения. Он очень хороший, романтик, постоянно целует меня в щечки, лоб и тд, зовет гулять, переживает. Его обижает то, что мне тяжело проявить чувства. мне кажется, если я не разберусь с этой проблемой, либо всю жизнь проживу с нелюбимым человеком или тираном, ну или буду одна. Хочу заметить, что я люблю романтику, люблю тактильные контакты, ласки, нежности. Но мне тяжело проявить свои чувства к человеку. Хочу от этого избавиться и стать другой.

п. Розаліє, навчитись довіряти себе в руки іншій людині це щоденна праця, яка і наповнює наше життя. Напевно у Вас є серйозна причина остерігатись близькості духовної з хлопцями. Але це насамперед страждання для Вас.

Страх що хлопецб покине, якщо не буду ледяною, має місце коли поряд людина, яка компенсується за рахунок Вашої ледяної величі, гріється у променях Вашого пядесталу Недосяжної Леді. Це подобається мужчинам - мисливцям.

Довіра це теж екзамен для людини, яка поряд з Вами! Коли покине, то не здатен цінувати всю Вас, не здатен взяти на себе відповідальність за життя поряд з Вами. Вам таке треба?

Але коли після маленької довіри він повівся надійно та з розумінням, Ви можете давати наступну часточку себе і знов перевіряти як себе поведе, як все добре з нов трошки привіткриватись. І так до кінця життя хай читає  книгу Вашого світогляду.

Зверніть увагу, коли цей спосіб Вам все таки буде важким, значить справа у труднощах особистості. Тоді Вам краще це питання обговорити з психотерапевтом. Це займе 1-2 заняття. Де Ви швидко визначите причину та отримаєте спеціальну вправу на подолання страху.

Візьміть під увагу, що з особистістю працює швидко та надійно в основному той психотерапевт, який проходив навчання зі схематерапії. На сьогоднішній день, це самий швидкий спосіб для зміни рис особистості.

Я отримала таке навчання в Польщі і мої клієнти справляються зі схожими ситуаціями за 1-5 занять, в залежності як чемно роблять домашнє завдання :)

Пам'ятайте, навчитись довіряти себе в любові Вам важливо не тільки для себею Колись у Вас буде донечка і вона Вас наслідуватиме, тож і повторюватиме Ваші страхи та недовіру.

Не дозвольте цьому сценарію продовжуватись! Зверніться на консультацію прямо зараз і перегорніть щасливо цю сторінку свого життя!

МАРЦИНЯК-ДОРОШ ОКСАНА, Канд.психол.наук, Європейський Психотерапевт

Лучшие советы и рекомендации в нашем Телеграм канале

Задайте ваш вопрос психологу

Задать вопрос
ПСИХОЛОГУ