Как измениться?

2813 1 ответов

Віка 30.09.2012

Привіт! Мені 16 років і в мене депресія послідні два роки. Все почалося з того що я мала пару лишніх кілограмів, я взяла себе в руки і схудла,але мені того було мало і я почала галодати,я часто зривалася і тому набрала більше чим скину. І тут починається найгірше. Кожного дня я починала голодати і у вечері зривалася, після цього я вже нічого не хотіла,іноді плакала по ночам, і так я живу уже два роки з дня на день.Будь ласка допоможіть мені,тому що я вже не можу так жити. Я довила себе до жахливого становищя. Мені набридло , я хачу нормально жити,радіти життю,фотографуватися з друзями.Я запуталася.

Пелипенко Мария Александровна

Пелипенко Мария Александровна

Привіт, Віка

Хочу поділитись з тобою притчею:

Один чоловік з допомогою коромисла і двох відер носив воду зі струмка до себе додому. Джерело знаходилося далеко, але чоловік день у день ходив до струмка. Єдиною його особливістю було те, що в нього одне відро було зовсім новим і цілим, а друге - вже постаріло і в ньому поробилися дірки. Кожного разу він приносив одне відро повним, а друге - напівпорожнім.
Сусіди бачили це і якось раз запитали:
- Чому ти не поміняєш продирявлене відро? Ти кожен день ходиш до струмка - адже було б набагато вигідніше приносити не півтора відра води, а цілих два!

Чоловік посміхнувся і відповів:
- Ви маєте рацію. Але подивіться на дорогу, якою я щодня ходжу. З одного боку стежки ростуть чудові квіти, трави та кущі, а з іншого - земля практично засохла і не дає ніякого врожаю. А все тому, що одне відро має дірки, завдяки яким вода стікає на землю і зрошує її.

Ти особлива людина, таких як ти більше немає і ніколи не буде, бо кожна людина окремий всесвіт. Подумай у чому ти особлива, що тобі добре вдається, за що ти себе любиш? Прийми себе такою як ти є. Тобі точно є за що себе любити. Спитай в друзів за що вони тебе цінують, батьків чи близьких.  Полюби себе і своє тіло. 

Голодати не найкращий спосіб справлятись з зайвою вагою, якщо така і справді є. Адже це для організму стрес. А через зриви, організм намагається відновити свій звичний стан. Худнути можна і в інші способи. Можна змінити харчування, більше свіжих овочів та фруктів, менше жирної їжі, але про це варто порадитись з дієтологом.  

Що тобі ще в житті приносить радість? тішить? підтримує? Спробуй знаходити радість в дрібничках: смачний чай, легкий вітерець, зустріч з близькими. Яке ти хочеш щоб було твоє життя? які маленьки кроки до цього ти можеш робити вже сьогодні? Обов'язково нагороджуй себе за кожний крок у перед. Спробуй не критикувати себе і приймати такою як ти є. Ми не ідеальні і можемо помилятись.

Прийми себе і полюби без жодних умовностей.

Лучшие советы и рекомендации в нашем Телеграм канале

Задайте ваш вопрос психологу

Задать вопрос
ПСИХОЛОГУ