Не хочется жить

3587 1 ответов

Христина 02.03.2012

Мене звати христина. в моїй сімї були родичі які хворіли шизофренією(сестра мого діда по мамі). особисто я влаштувала своє життя нормально, навіть дуже добре. одружилась, купила квартиру, найшла роботу. але всеодно мене постійно мучать думки про самогубство. я сама пробувала померти ще з 12 років, але кожного разу мене спасали( то таблетки, то заснути у ванні, різала вени, кидалась змоста, але це усе було в підліткові роки, і я думала це пройде, але ні...) зараз я просто калічу себе порізами. я розумію що це не нормально, але мені так боляче в середині, серце ніби розривається. я неговорю про це з чоловіком томущо уже пробувала він цього нерозуміє. вже незнаю з ким про це поговорити. тому звертаюсь до вас....

Пелипенко Мария Александровна

Пелипенко Мария Александровна

Доброго дня Христина!

Одразу хочу написати, що наскільки мені відомо спадковість шизофренії не доведена.

Ви влаштували своє життя, квартира, чоловік. Впевнена знайдуться й інші справи, які є у вашому житті. Подумайте що вас тішить, приносить радість, можливо що приносило колись? Навіть маленькі дрібнички, чи то прогулянка парком, чи морозиво з варенням. Спробуйте наповнити ними кожен день. Наповнити життя радістю.

Коли наздоганяють погані думки. сказати собі: СТОП! і спробувати зайнятись якимись справами, зосередитись на хороших моментах що відбулись за день.

«Если есть Зачем жить, можно вынести почти любое Как» Ницше

Що допоможе вам змінити існуючий стан речей? Як ви собі уявляєте життя без спроб самогубства чи порізів? як цього можна досягти?

Спробуйте поглянути в майбутнє! Ви творець свого життя!

Знайдіть з ким про це поговорити, друзі, знайомі, Телефон довіри. Поділіться переживаннями та не бійтесь просити про підтримку у складні моменти.Можливо варто звернутись до психотерапевта, адже проблему яка була з вами кілька років, важко вирішити за одну консультацію.

Успіхів!

Лучшие советы и рекомендации в нашем Телеграм канале

Задайте ваш вопрос психологу

Задать вопрос
ПСИХОЛОГУ