Мама алкоголик

863 2 ответов

Володимир 07.01.2018

Здраствуйте

мене звати Володимир,мені 23роки

склалось так,що моя мама Алкоголік,ще коли я був підлітком,мама любила зловживати,все через те що її чоловік,любив загуляти,коли мені було 10 від нього родилась дочка,їй зара 14 повністю не контрольована,гуляє де хоче,пє,курить,проводить час з компаніями дівчат легкої поведінки,в школу хоче ходить хоче не ходить,все то б нічого,но є ще маленька сестра,якій 4 рочки,під час годуванння грудьми,мама вживала алкоголь,в великих дозах,було таке шо навіть не просихала неділями,на мої зауваження вона аж ні як не звертала уваги,як би я не старався і не просив її,баба, мами мама веде такий сами спосіб життя,пє без відказу,з того дурдому я втік півтора року тому,зара живу сам,бо я вже їхав мозгами,вічно нервувався,не доїдав,не досипав.... я незнаю що робити,звертатись в правохоронні органи я не можу,оскільки заберуть дітей,вони мені не пробачать що росли без мами,достукатись до неї не можу,оскільки вона ніяк мене не слухає,і вічно обманює,я вже безсиллий,буває забуваю про це все,але позвоню запитатись як вона,і чую що знов пяна,підскажіть,допоможіть,що можна зробити

Здравствуйте, Владимир! Вы не в силах воздействовать на маму, нужно обязательно обратиться в правоохранительные органы. На коммисии по делам несовершеннолетних ей дадут срок для возможности исправить ситуацию, могут направить на лечение от алкоголизма. Сестрёнкам жить в таких условиях невозможно. Есть ли у них еда, одежда? Может есть родственники, которые могут взять опекунство над детьми? Когда вы сможете обеспечить своих сестрёнок, вы сможете их к себе забрать. Из собственного опыта работы с такими семьями, могу сказать, что маму не исцелишь, а девочкам надо жить, учиться, получить какую-то специальность.Желаю успехов вам! 

С уважением к вам!

Галиева Рита Хуснутдиновна, психолог Нижнекамск

Доброго дня, Володимире!

Дуже добре, що ви змогли вирватися з такого оточення. Нажаль ви не зміните ні свою матір, ні бабусю.

А от змінити життя своїх сестер на краще цілком зможете. Ви вже бачите до чого призвела мамина бездіяльність у вихованні з середньою 14 річною сестрою. Такаж доля може бути і у молодшої.

Вам необхідно звернутися до органів опіки, вони на деякий час дійсно заберуть дітей і дадуть виправний термін матері. Цілком можливо, що вона виправиться. Також ви як найближчий родич, можете забрати їх до себе на цей час.

Надайте своїм сестрам вчасну допомогу разом з соціальними службами, щоб їх не спіткала материнська доля.

С уважением, Заверталюк Татьяна, психолог, сексолог, г. Киев

Лучшие советы и рекомендации в нашем Телеграм канале

Задайте ваш вопрос психологу

Задать вопрос
ПСИХОЛОГУ