Как объяснить сыну?

1779 1 ответов

Людмила 19.11.2014

Доброго дня мій син негативно відноситься до тварин душить б*є йомц два з половино роки скоро піде в садочок хвилююсь .Як правильно відноситись до таких дій сина і чого боятися як правильно пояснити йому як потрібно відноситись до тварин і в садочку до діток.Дякую

Лазаренко Ольга Владимировна

Лазаренко Ольга Владимировна

Доброго дня, Людмило. В 2,5 роки дитина може ще не проявляти емпатію до інших. І це нормально. Приблизно після 3-х років формуються психічні механізми, які дозволяють дитині зрозуміти стан іншої людини, тварини. З'являється розуміння смерті і кінечності життя, розуміння болю тощо. Проте це не означає, що зараз не потрібно навчати сина співчуттю, емпатії. Можна розповісти, що тваринці погано, їй може щось боліти, якщо ти її вдариш. 

Також потрібно дивитися чи це не є початком формування психопатології, коли син використовує інші живі об'єкти для "відігравання" агресії і сам психологічно стає "агресором". Чи проявляє/проявляв хтось до нього фізичну агресію? Наскільки часто він боїться чогось? Чи почуває себе захищеним у вас вдома, в сім'ї? З цим краще звернутися до психолога в очному режимі. Я думаю, всі ці ризики і вашу ситуацію ми миогли б обговорити в скайпі. Звертайтесь. Мій е-мейл в мене на сторінці. До побачення. 

Лазаренко Ольга Владимировна, психолог г. Луцк

Лучшие советы и рекомендации в нашем Телеграм канале

Задайте ваш вопрос психологу

Задать вопрос
ПСИХОЛОГУ