Как объяснить ситуацию сыну?

1061 2 ответов

Ольга 17.12.2017

Доброго дня.Маю до вас таке питання.В мене добрий і чуйний хлопчик,але дуже сприймає все близько до серця.Йому 4,5 років.Склалось так,що ми посварились з його бабусею(моєю свекрухою)по татовій лінії.Ця сварка перейшла в те,що обидві сторони зрозуміли,що нам так набагато краще.Вона ніколи не підтримувала свого сина,не цікавилась ,як він,(а зараз йому особливо потрібна її підтримка,він дуже хворий),але їй на нього все одно.Я її не осуджую.В когось є материнський інстинкт,а в когось його немає.Але вона перестала цікавиться і абсолютно не приходить до онука(мого хлопчика),хоча живем поруч.Дитина почала запитувати,чому одна бабуся його дуже любить,а інша ні.Чи це причина в ньому?Чи він поганий?Чому одна бабуся купує йому подарунки,дзвонить йому,цікавиться ним,а інша-ні.Як мені правильно пояснити дитині,що бабусі на свого сина чхати,не те що на нього?Проблема ускладнюється ще і тим,що в неї живе інший її син з дитиною,сестрою мого хлопчика.Вони перестали приходити,оскільки зайняли позиціє своєї мами,і моя дитина питає,чому сестра не приходить також до нього? Чому ми не їдем туди?Я намагалась пояснити,що ми не можемо піти туди,бо сестра живе в бабусі вдома,а з бабусею ми не спілкуємось.А так як сестра з батьками не приходить до нас,то це їхній вибір.Але його це не дуже влаштовує,будь ласка,допоможіть мені не зламати психіку своєї дитини.Він не розуміє,як його можна не любити.

Возможно что проблема в том, что вы сама в первую очередь - всё принимаете очень близко к сердцу - и сын и "считывает" то, что с вами происходит.

Пётр Юрьевич Лизяев, психолог-психотерапевт
Очные консультации/психотерапия в Москве - индивидуально и в группе, а так же по Skype.

Дитина усе запитує вірно... Ситуація дійсно не проста. Але однозначної відповіді, поради, легкого вирішення ситуації, можливо, просто не існує. Варто було б розібратись, чому мати Вашого чоловіка так ставиться і до нього, і до онука. Як правило, існують конкретні причини такого ставлення, а не відсутність материнського інстинкту. Зрозумівши причину, можна спробувати ситуацію змінити. Подумайте, що ви можете зробити, щоб покращити взаємини з родичами?

Акименко Юрий Федорович, психолог Чернигов, Skype-консультант

Консультации, которые помогли людям:
Лучшие советы и рекомендации в нашем Телеграм канале

Задайте ваш вопрос психологу

Задать вопрос
ПСИХОЛОГУ