Чувства охладели

1437 1 ответов

София 22.07.2013

Доброго дня! Допоможіть розібратися в наступній ситуації. Зустрічаємось з моїм хлопцем 4 місяці. Він в процесі розлучення, має 3 річного сина, причина розлучення - алкоголізм жінки, він ініціатор розлучення, на даний час чекає останнього судового засідання, яке має бути у вересні. Я теж розлучена, була 5 років в шлюбі.

Відносини наші складаються як найкраще, мінусів один в одному ми ще не знайшли, а може й не шукали. Але останнім часом, мій коханий почав казати, що його почуття ніби охолоджуються до мене, що вони зараз є, але він не знає чи будуть завтра, що боїться мені зробити боляче. Я намагалася зясувати в чому причина, що в мені не так, він каже - що все ідеально, але він сам не розуміє, що з ним. Каже, що приходе додому і йому нічого не хочеться, повна апатія. Може це депресія якась? Як йому допомогти??

Лазаренко Ольга Владимировна

Лазаренко Ольга Владимировна

Софія, і справді процес розлучення для вашого обранця може бути дуже складним, не зважаючи на очевидну "винуватість" його половини. Адже в них є спільна дитина і це породжує напругу і переживання. Його колишня дружина в тому числі і мама синові. Тому для нього це може бути дуже непросто, а тим більше створювати з вами в цей складний час нові стосунки. Ви не написали, чому ви розійшлися зі своїм колишнім чоловіком, що стало причиною розлучення. Це може дати можливість зрозуміти, що ви робите в стосунках, і можливо, повторюєте знову в стосунках із цим чоловіком, і що стає причиною його охолодження.

Софія, існують певні несвідомі механізми, які всі люди ( і ви, і я) повторюємо в стосунках з іншими людьми. Ці механізми можна прояснити в роботі з психологом, вони стануть свідомими і ви краще зможете впливати на свої стосунки і управляти своїм життям. Чому ці мехінізми несвідомі? Тому що психіка влаштована так, що те, що їй неприємно, вона "забуває", тобто не помічає те, що відбувається. А коли йде робота з психологом, то клієнт починає звертати увагу на автоматичні дії, слова, вчинки, почуття, які раніше "проскакували" або вважалися такими, що приходять "самі собою". І тоді є можливість зробити вибір і змінити свої стосунки з людьми так, які ВАМ підходить. Шукайте психолога в Луцке і починайте з ним роботу. З повагою.

Лазаренко Ольга Владимировна, психолог г. Луцк

Консультации, которые помогли людям:
Лучшие советы и рекомендации в нашем Телеграм канале

Задайте ваш вопрос психологу

Задать вопрос
ПСИХОЛОГУ