Проблемы в семье

1977 1 ответов

Валентина 04.09.2016

Добрий вечір. Мені 23 роки, в шлюбі з чоловіком 3 роки, дітей немає, живем з батьками чоловіка. Спочатку в нас все було нормально, потім почались постійні сварки. В мене не простий характер, але на те що робить чоловік неможу спокійно реагувати... і постійно сварюся з ним, плачу.

Чоловік як на роботі до мене не дзвонить, тільки я до нього... з роботи додому він не спішить, по дорозі може зустріти знайомих і обовязково йому потрібно з ними переговорити, а я його питаю чого ти не спішиш додому? Бо ж я після роботи ніде не затримуюсь а він каже - що йому вже не можна ні з ким поговорити чи що?. Ми разом проводимо дуже мало часу і чоловік не проявляє ніякого бажання більше побути разом. Мені здається що йому на мене всерівно. Пройшло трохи часу і ці зустрічі зі знайомими почали закінчуватись пянками, почав дуже часто приходити додому пяний і не бачить тут своєї вини, пояснює тим що тут такого якщо я випив з друзями.

Я з ним постійно розмовляю на ці теми, про те що так не можна робити, що треба думати про мене, що це не нормально, але він послухає а потім всеодно робить своє. Я що тільки не робила і кричала, і плакала, і казала що розведемся, і мовчала, і нормально говорила - перебробувала мабуть все і ніякого толку. Саме цікаво що коли ми посваримось він йде пить, коли посвариться з батьками теж йде пить і рахує що так він забуває про сварки і йому легше.

Допоможіть мені, я не знаю що робити. Я його люблю, хочу з ним жити, але вже не витримую такої поведінки, не знаю скільки ще терпітиму, страшно... Саме основне що він каже що мене любить, що я йому треба... але всеодно так робить.

Валентина, здравствуйте.

Увы, вы не переделаете человека, если он того не хочет. Более того, силой пьющего человека от бутылки не отвадить. Нужно его желание.

Если решитесь остаться с мужем, то вам обоим придётся проходить курс реабилитации. Ему нарколога и психотерапевта. Вам психотерапевта - потому что родственник алкоголика тоже нуждается в восстановлении и лечении. Бутылка калечит всю семью, а не только того, кто пьёт.

Прочтите книгу Робин Норвуд "Женщины, которые любят слишком сильно", она доступна в Интернете.

В ней описаны истории женщин, чьи мужья выпивали или имели иные нездоровые пристрастия. Вы сможете найти для себя там полезные ответы о том, как можно строить свою жизнь.

Удачи вам, счастья и хороших отношений в жизни.

С уважением, ваш психолог Ирина Розанова, Санкт-Петербург

Лучшие советы и рекомендации в нашем Телеграм канале

Задайте ваш вопрос психологу

Задать вопрос
ПСИХОЛОГУ