Как себя вести?

1090 1 ответов

Маріна 28.06.2017

Доброго дня! Мене турбує ситуація з моїм сином йому 5 років. Дитина дуже довго адаптується в новому колективі. В садочок почали ходити в 2,5 років все було гаразд. А ось уже як рік дтина веде себе часом дивно. Коли грається на дитячому майданчику без проблем спілкується з дітками, а ось було свято в садочку зібрали всі групи то він не хотів участвувати в змаганнях та розвагах весь час ховався за виховатильку (коли я спитала він відповів "Я засоромився!". Ходили на декілька сеансів до психолога то вона не змогла його розговорити.( У на стато був в АТО сказала більше часу проводити с ним разом але ситуація не змінилася, навпаки він тільки хоче знаходитись з татом і мамаю і щоб більше нікого не було) Скажіть будь ласка як себе вести в такій ситуації я дуже переживаю адже через пару місяців буде ходити на підготовчі курси до школи. Дякую!

 Доброго дня, Марино. 

З Вашого листа зрозуміло, що Ваш син вже адаптувався в садочку. Також Ви пишете, що тато був в АТО. Який був Ваш емоційний стан, коли чоловіка не було вдома? Чи усвідомлювали ви свої емоційні переживання в цей період?

Маріна


сказала більше часу проводити с ним разом але ситуація не змінилася, навпаки він тільки хоче знаходитись з татом і мамаю і щоб більше нікого не було

Так як дитяча підсвідомість зчитує всі емоції та переживання батьків, то Ваш син може Вам показувати Ваші неусвідомлені переживання та тривоги. Спочатку я  раджу, щиро розібратися з власним емоційним станом.

Маріна


Коли грається на дитячому майданчику без проблем спілкується з дітками, а ось було свято в садочку зібрали всі групи то він не хотів участвувати в змаганнях та розвагах весь час ховався за виховатильку (коли я спитала він відповів "Я засоромився!".


Було свято і всі веселяться, а душа Вашого сина  може знати, що не так все весело й безпечно в зв'язку з обставинами на сході, і в нього не було потреби веселитися та приймати участь в змаганнях. Чи говорили Ви з сином де був його тато? Діти в такому віці вже багато розуміють, тому варто поговорити і запитати в нього, що він знає, але підібрати слова для його віку. Також можна поговрити про почуття, які ви разом переживали, коли тата не було поруч, а потім сказати, що це вже минуло. Для такої розмови Ви можете взяти іграшки і говорити від їх імені. 

З повагою, Аліна Постіл.

Постил Алина Игоревна, психолог г. Черкассы

Лучшие советы и рекомендации в нашем Телеграм канале

Задайте ваш вопрос психологу

Задать вопрос
ПСИХОЛОГУ