Ребенок замкнут в детском саду

1494 1 ответов

Соломія 14.05.2015

Добрий день!моїй донечці скоро 5років вона вдома активна бавиться співає танцює а от в садочку на виступах вона стає замкнутою не рухливою всі дітки танцюють а вона стоїть або просто ходить...незнаємо що робити.

Насамперед потрібно визначити причину такої поведінки дитини. Це може бути і сварлива вихователька, образи від інших діток, навіть те що кашу заставляють їсти (в мого таке було) та інше.

Далі варто дати дитині підтримку: що Ви її любите вона для Вас важлива навіть коли має труднощі чи напр не їсть кашу. Якщо це не допоможе, то варто діагностувати дитину проективними методиками, які покажуть, який насправді страх сидить в дитині.

Також подбайте про те, щоб максимально виелімінувати перфекційне мислення в сім'ї. Тобто не ставити високих вимог, не очікувати найкращих результатів, все це відлякує дитину та робить її несміливою.

Теж дитина як лакмусовий папірець відразу показує зміни сімейної атмосфери. Дитина не вміє прикидуватись як дорослий, тому відразу огіршується її функціонування в суспільстві.

Ви чудова мама, тому напевно зможете допомогти дитині знайти рішення на її проблему.

Марциняк-Дорош Оксана, психолог г. Львов

Лучшие советы и рекомендации в нашем Телеграм канале

Задайте ваш вопрос психологу

Задать вопрос
ПСИХОЛОГУ