Как переубедить родителей?

1595 2 ответов

Марія 08.02.2013

Мені зараз 22 роки, я закінчую університет і хочу на початку літа-осені взяти участь в програмі Au pair(програма для молодих людей, що позволяє жити в чужій країні, в "в гостьовій сімї", вивчати мову на курсах, знайомитись з культурою, взамін наглядати за дітьми цієї сімї). Я ще молода, мені хочеться чогось нового, перспектив.

Мої батьки категорично проти, мама то плаче, то кричить, що я лишаю її саму, (я одна в сімї), що вона не має для кого жити і взагалі не розуміє чого вона живе, бо нікому не потрібна. А саме головне, це те що я уже і так стара діва, а через рік коли я вернуся мене уже тим більше ніхто не захоче! Тато, коли почув, махнув рукою і сказав, що він не думав, що я аж настільки дурна.Крім того що вдома постійний скандал і читання моралі, вони всяко не дають мені вчити Французьку, напевно коли діло дійде до поїздки заховають паспорт;)

Я не знаю що мені робити, вже думаю, що може вони праві - а я просто егоїстка, а ще з іншого боку - я відчуваю себе машиною, основним і єдиним завданням якої є народження дітей. Мені хочеться чогось більшого для себе. Як переконати батьків? Як пояснити мамі, що я не її лялька, і я не можу сидіти біля неї, щоб вона мала для кого жити. Хочу, щоб вони мене розуміли і підтримували, а натомість отримую одні докори. Так, що я заплуталась і не знаю що робити.

До прикладу, батьки моєї знайомої навпаки переконують її їхати. Правда їй всього 20.

Овсяник Людмила Михайловна

Овсяник Людмила Михайловна

Мария, решайте сами - оставаться зависимой от мамы и жить ее жизнью или становиться самостоятельной и жить своей жизнью.

Доброго дня Марія.

Перш за все, ваші батьки вас люблять. Вони переживають за вас і тому закривають від усього нового. Батьки з дитинства захищають нас від поганого і від доброго, коли діти маленькі вони роблять за них вибір.  Вчіться їх любити і поважати такими як вони є. З часом варто самим брати відповідальність за своє життя і робити свій вибір.

"...вона не має для кого жити і взагалі не розуміє чого вона живе, бо нікому не потрібна". Мама самостійно знайде своє "для чого".

"Я ще молода, мені хочеться чогось нового, перспектив." І ви можете самостійно знайти своє "для чого" і це хороша ідея територіально відокремитись від батьків.

"...вже думаю, що може вони праві - а я просто егоїстка..." - відчувається що  це їхня думка. Батьків поважайте навіть коли їх думка емоційна і помилкова, але слухайте себе.

"...я відчуваю себе машиною, основним і єдиним завданням якої є народження дітей" - знову ж це чужа програма, яка навязана не тільки вашим батькам але й багатьом людям, тому не судіть їх.

Є краща програма, яка більш відповідає закону природи. Завдання дівчинки навчитися бути дочкою (любити і поважати батьків, старших), завдання дівчини бути жінкою (любити себе, чоловіків, інших жінок). Пізніше жінка може стати матірю, щоб передати те що вона навчилася своїм потомкам і вчитися любити своїх потомків, давати їм можливість самим обирати свій шлях.

Як любити?

Відповідь на це питання можна знайти в усім доступній книзі - Біблії (Новий завіт).
Вчіться любити і поважати себе. Хто навчиться любити себе, зможе таким же чином любити інших.

Успіхів вам Марія. Ви на початку великого шляху.

Лучшие советы и рекомендации в нашем Телеграм канале

Задайте ваш вопрос психологу

Задать вопрос
ПСИХОЛОГУ