Депрессия

2392 1 ответов

ІВАНКА 14.05.2015

Доброго дня. у мене проблема-депресія через те що іноді здається , що говорю погані думки( (які я не хочу думати) вголос, хоча ніби це й не так, я не можу повністю пояснити.а ще в мене якесь дурне бажання до надмірної чистоти , бажання все до найменшої детальки впорядкувати - інакше не можу нічим зайнятись, постійно думаю ,думаю , думаю ....можу півдня простояти біля вікна і думати -страшна депресія, хочеться плакати і не жити...

Консультации, которые помогли людям:

п. Іванко. це не депресія, а обсесивно-компульсивний синдром. Сама з цим Ви не справитесь, таблетки тільки на якийсь час знімуть тривогу, але загалом настирливу поведінку та настирливі думки потрібно знімати через когнітивно-поведінкову психотерапію. Причиноє, є те, що Ви приймаєте кожну думку яка прийде в голову за правдиву. А на одну ситуацію є кілька думок так насправді. Тому Вам варто навчитись дивитись на ситацію з кількох сторін. А настирливу поведінку в жодному випадку не повтоювати. Дозволяйте собі 1%погрішності і змирюйтесь з цим потрошки, потім 5% і знов змирюйтесь.

Проблема в надто ідеальних вимогах до себе. Бо ніби ідеальних всі люблять і не відштовхнуть. Запитайте себе чи своє оточення: чи дуже вони люблять як є хтось кращий і успішніший за них?

Не старайтесь з цим сама справитись, бо це вже ввійшло Вам в характер, йдіть до спеціаліста, навіть онлайн.

Наш світ не ідеальний тому такий чудовий,

з вірою у Вас

Марциняк-Дорош Оксана, психолог г. Львов

Лучшие советы и рекомендации в нашем Телеграм канале

Задайте ваш вопрос психологу

Задать вопрос
ПСИХОЛОГУ