Как с этим бороться?

1255 1 ответов

ivanka 20.08.2012

Добрий день!у мене надмірне бажання прибирати все в домі до найменщої дрібнички.інакше не можу займатися іншими справамию в голові виникають часті"схеми впрорядкування всього і все".я ніби розгублююсь,якщо відчуваю безлад, здається, що нема сенсу щось робити.як з цим боротия і ще я часто зриваюся на любій дурничці,здають нерви.не можу чути і бачити навіть фільмів про насильства , вбивства, бо потім це мене дуже нервує, я дуже переймаюся, переживаю, навіть якщо це фільм

Пелипенко Мария Александровна

Пелипенко Мария Александровна

Доброго дня, Іванка

Надмірне бажання усе прибирати до найменшої дрібнички може свідчити про спробу впорядкувати своє життя, чи думки, страх втратити контроль над ситуацією. Що для тебе є це прибирання? Як воно допомагає тобі в житті? Що ти отримуєш роблячи це? З твоїх слів можу виділити чудові здібності Чистота, Порядок, Точність. Вони приносять якусь користь у твоєму житті. Можливо те що ти отримуєш завдяки прибиранню можна отримати в інший спосіб?

Дратування через дрібнички може свідчити про перевтому чи виснаження нервової системи. Можливо варто відпочити, змінити обстановку, дослідити що саме дратує і як можна реагувати в інший спосіб.

Якщо фільми так тебе зачіпають, можливо варто їх не дивитись, відпочивати в інший спосіб, робити те, від чого почуваєшся спокійно і отримуєш задоволення. Можливо це прогулянка парком чи цікава книжка. Можливо варто спробувати релаксаційні техніки, йогу, відпочинок у ванні з бульбашками. Головне щоб думки були зайняті чимось приємним.

Можливо варто розвинути і інші здібності? Наприклад Прийняття, ця здібність дозволяє бути речам не ідеальними, мені бути не ідеальної і тобі бути не ідеальною.

Бажаю гармонії в житті.

Лучшие советы и рекомендации в нашем Телеграм канале

Задайте ваш вопрос психологу

Задать вопрос
ПСИХОЛОГУ