Проблемы с мужем

3886 1 ответов

Ирина 22.09.2011

Чоловік як випє то стає неадекватним до мене,а у нас 8-ми місячна дитина і я дуже хочу зберегти сімю. Не знаю може його закодірувати, він правда дуже добрий і не алкоголік,але бувають такі випадки що просто невиносимо

Пелипенко Мария Александровна

Пелипенко Мария Александровна

Доброго дня!

Ви хочете зберегти сімю, однак з чоловіком виникають труднощі коли він випиває. 

Тут важливо чи він завжди випивав, чи це почалось з якогось певного часу.

Якщо така ситуація була і до вашого знайомства, варто задуматись чи ви не перебуваєте в ілюзії, що в сімейному житті зможете його змінити і зробити кращим.

Якщо випивання почалось нещодавно. Варто з'ясувати що штовхнуло до випивки. Це можуть бути негаразди в стосунках, на роботі, можливо якісь особисті справи. Якщо виявити це, можна і будувати план "визволення".

"Не знаю може його закодірувати"

На жаль змінити людину без її власної згоди не можливо. Було би добре обговорити з чоловіком ваші почуття стосовно його поведінки. Краще в форматі "Я повідомлення..." наприклад :"Мені неприємно; Мене засмучує те що відбувається.." тощо. Краще не починати розмову з докорів та критики " Ти такий не хороший" і тд. Обговорити ситуацію що склалось. Розповісти що саме Вас не влаштовує і поговорити про те, як це можна вирішити? Як Ви можете спільно її розв'язати? Нехай висловляться обоє щодо бачення ситуації та можливих виходів, так можна віднайти спільне рішення. Важливо щоб чоловік теж хотів змінитися.

Якщо ж пропри Ваші домовленості щодо нової поведінки, чоловік знов і знов  повертається до старої поведінки, варто задуматись що буде краще для вас та дитини.

"він правда дуже добрий і не алкоголік,але бувають такі випадки що просто невиносимо"

Люди часто в стані алкогольно спяніння не контролюють свою поведінку і відповідно не несуть відповідальності за неї. Тут важливо захистити себе. Не допускайте жодного насилля. Якщо ситуація стає небезпечною краще покинути дім, поїхати до батьків, друзів тощо. Також існують спеціальні ночівлі для жінок які потерпають насилля від чоловіків. Про них можна дізнатись з телефону довіри 1558. А вияснити деталі ситуації коли чоловік протверезіє та зможе адекватно оцінювати ситуацію.

Лучшие советы и рекомендации в нашем Телеграм канале

Задайте ваш вопрос психологу

Задать вопрос
ПСИХОЛОГУ