Как помочь парню?

1383 2 ответов

Алина 13.12.2013

Доброго дня. Допоможіть прийняти рішення. Мій чоловік залежний від покер ( ну звичайно він не вважає це залежність, для нього це друга «робота»). Періодами все нормально. Я роблю вигляд, що не проти щоб він інколи їздив в клуб. Но бувають моменти, коли він дуже хоче поїхати, збирається взяти немаленьку суму грошей, не порадившись, так як коли тема заходить до покера, то це не моє діло, не сімейний бюджет, а гроші які він сам заробляє на роботі і може витрачати, так як хоче сам. Мене це дуже ображає, ми ж сім`я. Мало того, якщо я скажу, коли небуть, що небуть проти покера, людина змінюється на очах, починає кидатись на мене, злитись, кричати що я його не розумію, дай взагалі робить не обдумані поступки, готовий розвестись зі мною і робить все для того, щоб не помиритись зі мною, поки не доб’ється свого. Я вже не знаю, як себе ввести дальше, дуже втомилась від цього. Людина не хоче змінюватись, не бачить своєї провини і не хоче кидати гру. З цим можна щось зробити, це взагалі виліковне? Допоможіть будь ласка, сім`я на грані розводу. Буду дуже вдячна за відповідь.

Киселевская Светлана Владимировна

Киселевская Светлана Владимировна

Алина, у Вашего мужа может быть игровая зависимость.

Это болезнь, поэтому Вашему мужу требуется соответствующее лечение у врача-нарколога или психотерапевта.

Психолог в Днепре может работать с Вашим мужем, но только в качестве сопровождения основного лечения, назначенного врачом.

И только в том случае, если Ваш муж захочет устранять тот внутриличностный конфликт, который и привел его к такой зависимости.

Обычно же зависимые люди не признают себя больными и не хотят лечиться, так как в таком состоянии есть много вторичных выгод (можно не нести ответственность за свою жизнь, ничего не делать и не менять), так как всегда найдется тот, кто будет их спасать и все за них делать (обычно это родители или жены).

О том же, как Вам вести себя, чтобы не создавать созависимые отношения с зависимым мужем, Вы можете прочитать здесь

С ув. Киселевская Светлана, психолог, магистр (Днепропетровск).

Лазаренко Ольга Владимировна

Лазаренко Ольга Владимировна

Аліна, в тому, що ваш чоловік - психолгічно залежна людина є і ще один аспект. Це співзалежні стосунки. Співзалежні стосунки - це стосунки незрілі, нерівноправні, де хтось один більше несе відповідальності за іншого, більше може виснажуватися і менше себе цінувати. Також в таких стосунках багато повинності, російською "долженствования", почуття провини, а також сорому. Багато й напруги, роздратування, злості. Партнер залежного - співзалежна людина, яка часто страждає від ігнорування, покинутості залежним. Співзалежний розуміє, що стосунки його (її) руйнують, проте розірвати їх не може. Часто дружини хворих алкоголізмом кажуть: "Він такий хороший, от тільки п`є" чи " Він прекрасна людина, якби не його залежність", "він насправді любить мене" тощо. Співзалежна людина (партнер залежного) також потребує допомоги. В даному разі - це ви. Існує багато різних способів психологічної допомоги: групова, індивідуальна форма. Я працюю із проблемою залежності- співзалежності ось уже 3-й рік, тому рекомендую вам прийти на консультацію. А потім ви самі визначитесь, який варіант допомоги вам потрібен. 

Лазаренко Ольга Владимировна, психолог г. Луцк

Консультации, которые помогли людям:
Лучшие советы и рекомендации в нашем Телеграм канале

Задайте ваш вопрос психологу

Задать вопрос
ПСИХОЛОГУ