Депрессия, что делать?

1491 1 ответов

Олександр 17.01.2017

В мене заключається в тому що я чуствую вину перед батьками про те що

Що вони хотіли побачити в мені успішну людину а я став шкодувати проте

Що не зробив мені вже 18 років в мене брат не мама без роботи тато також залишає роботу і получаєть що вся відповідальність лягає на мене а я в свою чергу не можу дати батькам те що вони від мене очікували.

Олександре, в тому, що батьки хочуть бачити Вас успішним, немає нічого дивного. Інше питання в тому, що якщо їм вдалось вселити в Вас впевненість у своїх силах і своїх можливостях, то Ви такою людиною обов’язково станете. Але Вам не «вже 18 років», а «ще тільки 18 років» і попереду довгий шлях на якому Ви можете стати успішною людиною, якщо докладете достатньо зусиль.  Я вважаю, що у 18 років дуже мало кому вдавалось стати настільки успішним і самодостатнім, що б взяти на себе відповідальність за всю родину.
З іншої сторони, хто сказав, що Ви повинні брати на себе відповідальність за усіх? В кращому випадку молода людина Вашого віку може поступово брати на себе відповідальність за ВЛАСНЕ життя, пробувати заробляти НА СЕБЕ, свої потреби, вчитися бути САМОСТІЙНИМ і НЕЗАЛЕЖНИМ. Звичайно, якщо є потреба, то Ви можете допомогти своїй родині. Якщо ж Ваші батьки фізично здорові люди, працездатного віку, то замість того, щоб очікувати щось від Вас вони можуть самі показати Вам приклад, як потрібно ставати успішним, заробляти і утримувати свою родину.
Почуття провини, яке виникає у Вас, одна з найбільш негативних і важких емоцій. Якщо Вам захочеться розібратися у цьому питанні, телефонуйте і ми зустрінемся з Вами і розберемося з цими емоціями і почуттями.
Бажаю успіху!

Лучшие советы и рекомендации в нашем Телеграм канале

Задайте ваш вопрос психологу

Задать вопрос
ПСИХОЛОГУ