У меня социофобия?

3631 2 ответов

Анастасія 16.06.2013

Розумію, що вирішення таких питань через інтернет-консультацію неможливе, але на більше наважитись я поки ще не можу. Тому сподіваюсь отримати певну підтримку з Вашого боку.

Ось в чому суть справи: я не можу спілкуватись з людьми, як особисто, так і навіть в соціальних мережах. Не знаю як описати мої відчуття при будь-якій взаємодії з людьми...страх - не зовсім те слово, але це перше, що приходить в голову. На даний момент, усе звелося до того, що я спілкуюсь з кимось лише тоді, коли для того є дуже велика потреба. Мені лише 18, але вже зараз я зачинилась в своїй кімнаті, і не виходжу звідти без потреби. Я майже не спілкуюсь з однолітками. І був такий час, коли мене це влаштовувало, але тепер від цього лише боляче, а зробити я нічого з цим не можу. Не знаю навіть з чого почати змінювати себе. За весь той час, що я залишаюсь відстороненою від людей я дуже сильно змінилась, вірніше зовсім запустила себе: в першу чергу, я дуже сильно розтовстіла (я їм завжди коли не сплю, і якщо чесно, не можу з цим нічого вдіяти), по-друге, я перестала вчитись належним чином, мене уже ніщо не цікавить. Я цілими днями слухаю музику та граю в ігри. Батькам же я кажу, що все нгормально, не хочу їх хвилювати. Але насправді все далеко не добре, у мене навіть друга немає, адже кожен раз, як я намагаюсь з кимось зблизитись, то одразу ж відчуваю дискомфорт, не можу розслабитись, починаю вести себе так, наче я інша людина. Це ламає мені усе життя, і я вже стомилась плакати і жаліти саму себе. Будь-ласка, скеруйте мене в правильному напрямку.

Консультации, которые помогли людям:

Лазаренко Ольга Владимировна

Лазаренко Ольга Владимировна

Анастасія, навіть те, що ти звернулася сюди - це дуже великий крок у напрямку "ДО" людей. Адже ти усвідомлюєш, що конфлікт - всередині тебе, а отже саме ти й маєш владу його вирішити. Це викликає дуже багато поваги. Я пропоную тобі (якщо на скайп не зважишся і на особисту зустріч також) - онлайн переписку, подібну до цієї, яку ми ведемо тут. Адже дійсно - труднощі вирішуються тільки шляхом розмови з кимось, шляхом побудови стосунків із чутливою і співчутливою людиною, наприклад, психологом. І саме зараз ти змогла побороти свій страх і "вийти" у відкритий світ.

Ще є питання до тебе: чи завжди була певна відстороненість від інших, і в дитинстві теж, чи почалася ця відстороненість з певного віку? Пиши повідомленням на ел. адресу (є в моєму резюме на цьому ж сайті).

Попередньо в мене є припущення, що пустоту в емоц. контактах ти заповнюєш їжею. З цим теж можна попрацювати. Буду рада допомогти. Чекаю твого повідомлення.  Ти зважилася, зробила крок - і це головне!

Лазаренко Ольга Владимировна, психолог г. Луцк

Мартынюк Татьяна Ивановна

Мартынюк Татьяна Ивановна

   Доброго дня! Причиною того, що ви змінюєтесь при спілкуванні з іншими людьми швидше всього виступають комплекси (я нетака як всі, інші кращі за мене ...) котрі ви розпочали вирощувати в собі із чиїхось слів, абож однієї невдалої ситуації.  Як спосіб вирішення данної ситуації ви обрали втечу від усіх та самої.  Щоб було легше пережити момент самотності вами була вигадана наступна історія: мені добре одній, самотній бути краще....  паралельно ви самі повірили увигадану вами ситуацію  і при цьому заставили в це повірити інших.  Також можливо у вас низька самооцінка оскільки ви невірите в те, що коли ви будите сама собою то швидше сподобаєтесь людям, а ніж ваш видуманий образ.  Ваша колекція комплексів разом із низьким рівнем самооцінки диктує вам вашу поведінку в даному випадку без підставний на перший погляд страх. Бажання їсти коли ви неспите - це всьоголиш спосіб заїдання проблем (несвідоме бажання заповнити пустоту)  у вашому випадку вона виникає через низький рівень впевненості у собі. Більш детальніше розібратися вам допоможе консультація психолога. Оскільки низька самоцінка є найбільш вірогідною с того що ви описали, для початку я вам радила би розпочати себе хвалити за маленькі позитивні кроки у шляху до перемін, коли ви просинаєтесь налаштовуйте себе на позетивний день (сьгодні в мене все вийде я навчусь чомусь новому, я на крок блище до позетивних змін). Коли ви знаєметеся з людиною небійтеся бути самою самою оскільки кожен унікальний по своєму і укожного є свої достоїнства котрим варто повчитися.

P.S. Думка початок дій такщо будьте обережні зі своїми думками.

Мартынюк Татьяна Ивановна, психолог Луцк

Консультации, которые помогли людям:
Лучшие советы и рекомендации в нашем Телеграм канале

Задайте ваш вопрос психологу

Задать вопрос
ПСИХОЛОГУ